Autosign – efektyvus kelių ženklinimo sprendimas

Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Kelių ir transporto inžinerija Projektavimas Andrius Baranauskas
14 vas 2018

Programinės įrangos gamintoja CGS labs (Slovėnija), rinkai yra pristačiusi ne vieną projektavimo veiklą efektyvinantį programinės įrangos sprendimą infrastruktūros sektoriui. Vienas jų – Autosign®.

Kelių infrastruktūros projektuotojai įprastai susiduria su kelių ženklų dėjimo, jų pririšimo prie kelio, dangos ženklinimo problemomis. Naudojantis CAD programine įranga (pvz. AutoCAD®) blokai kiekvienam reikiamam ženklui kuriami atskirai, ženklų bibliotekos sudarinėjamos individualiai. Ataskaitos taip pat kuriamos rankiniu būdu, nėra susijusio dinaminio ryšio tarp ženklų ir generuojamų ataskaitų. Norint atlikti pakeitimus, sugaištama daug laiko korekcijas atliekant rankiniu būdu.

Šiame blogo įraše pristatysime Autosign® produktą ir jo galimybes, padėsiančias automatizuoti kelio projekto horizontalųjį ir vertikalųjį ženklinimą.

 

Autosign sprendimas

 

CGS Autosign® – tai automatizuotas kelio dangos ženklinimo ir eismo ženklų dėjimo įrankis. Automatizuotas kelių ženklinimas padeda tiksliai įvertinti situaciją, išvengti klaidų bei taupyti projektuotojo laiką. Ši programinė įranga taip pat pasižymi draugiška ir lengvai suprantama vartotojo aplinka.

Autosign® gali būti naudojamas, kaip priedas AutoCAD Civil 3D®, AutoCAD®, AutoCAD Map 3D® ir BricsCAD® programinei įrangai.

 

Horizontalusis ir vertikalusis kelio ženklinimas su Autosign

 

Atliekant kelio projektą, labai svarbi dalis yra kelio apstatymas ženklais ir saugaus eismo organizavimas. Šis sprendimas geba padėti sutaupyti tam skiriamą laiką. Su Autosign įrankiu ženklai dedami iš esamos ženklų skydų bibliotekos, galima pridėti reikiamas atramas, pakoreguoti esančius ženklus bei susikurti savo individualius ženklus, juos įterpti su interaktyviais sukimosi ir poslinkio elementais. Ženklai įterpiami pagal kelio trasos liniją (angl. alignment). Gausi horizontaliojo ženklinimo simbolių biblioteka leidžia kelio dangą ženklinti atsižvelgiant į įgyvendinamą projektą. Taip pat pateikiamos tikslios kelio dangos ženklinimo ataskaitos su sąnaudų žiniaraščiais.

 

CGS-Autosign-Traffic-signs-report  CGS-autosign-kelio-ženklinimas-1

 CGS-Road-markings-report   CGS-autosign-kelio-ženklinimas

 

Ženklų stovų konstrukcijų projektavimas

 

Su Autosign® galima lengvai susiprojektuoti ženklų stovų konstrukcijas. Galimybė pasirinkti įvairius konstrukcijos variantus, leis išdėstyti ženklus pagal esamą projektą. Lengvai pritaikoma tiek pati geometrija, tiek dinamiškai galima redaguoti ženklo konstrukciją pagal turimo kelio parametrus.

 

    CGS-Autosign-ženklų-stovų-konstrukcijų-projektavimas

 

3D kelio ženklai ir kelio dangos ženklinimas

 

Perkelti savo projektavimo procesą į aukštesnį lygmenį galima pasitelkus kelio ženklų ir kelio dangos ženklinimo 3D vaizdus. Juos sukurti galima bet kuriame 3D paviršiuje (pvz. 3D face, CGS plus, AutoCAD Civil 3D paviršius). Šis funkcionalumas leis efektyviau analizuoti kelio ženklų išdėstymo schemas, tikrinti ženklų matomumą ir kitas problemas 3D erdvėje), gauti tikslias 3D kelio ženklų ir dangos ženklinimo vizualizacijas. Visa tai padeda sumažinti tokių klaidų tikimybę, kaip ženklų dubliavimas, ženklo (ne)matomumas.

 

CGS-Autosign-3d-kelio-ženklai-kelio-dangos-ženklinimas1    CGS-Autosign-3d-kelio-ženklai-kelio-dangos-ženklinimas

 

Žemiau pateiktame video grojaraštyje galėsite susipažinti su šiomis dar daugiau Autosign® funkcijų:


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Andriumi Baranausku, el. paštu: andrius.b@infoera.lt arba tel.: +370 640 50 880

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų