Autodesk Civil 3D: Feature line linija kaip koridoriaus pagrindas

BIM Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Andrius Baranauskas
28 kov 2017

AutoCAD Civil 3D – bene dažniausiai civilinėje inžinerijoje naudojama programinė įranga, atitinkanti BIM procesams keliamus reikalavimus. Šį kartą pasidalinsime praktiniais patarimais, kaip susikurti 3D modelį-koridorių.

 

AutoCAD Civil 3D: Feature line linija kaip koridoriaus pagrindas

 

Ankstesnėse AutoCAD Civil 3D programinės įrangos versijose, norint sudaryti koridorių reikėjo ašinės linijos ir vertikalios trasos. Galimybė priskirti Feature line liniją, kaip 3D koridoriaus pagrindą, atsirado Civil 3D 2017 versijoje. Šiame video bloge parodysime kaip tai padaryti.

 

Capture1

 

Trumpas aprašymas:

  • Turime sukurtą koridorių ir šalia jo nubrėžtą Feature line liniją. Feature line linijos aukščiai yra paimami iš paviršiaus.
  • Nueiname į koridoriaus nustatymus. Prie esamo sukurto paviršiaus spaudžiame Add Baseline. Tipą pasirenkame Feature line ir brėžinyje nurodome sukurtą feature liniją.
  • Naujai pridėtam koridoriaus pagrindui pridedame regioną. Šiuo atveju pridedame konstrukciją, kurią turėjo mūsų prieš tai sukurtas koridorius. Pakoreguojame dažnį ir pridedame ribojančius objektus (angl. targets).

Štai ir viskas, gavome bendrą koridorių. Ši nauja funkcija praplės Jūsų projektavimo galimybės darbe.

 


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Andriumi Baranausku, el. paštu: andrius.b@infoera.lt arba tel.: +370 640 50 880

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų