9 patarimai kaip savo vizualizacijoms suteikti tikroviškumo su V-Ray

Apšvietimas Architektūra Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Medžiagos ir tekstūros Modelių biblioteka Multimedija Vizualizacijos Diana Žmėjauskaitė
31 geg 2022

1. Sukurkite savo 3D modeliui aplinką. 3D aplinką galima greitai sumodeliuoti, nesirūpinant detalėmis ir tai duos puikių rezultatų. Vienas būdas yra ilgesnis – išmodeliuoti aplinką patiems 3D aplinkoje, kitas būdas kuriant vizualizacijas įterpti esamos vietos nuotrauką.


2. Pradėkite nuo paprastų tekstūrų. Dažniausiai kur suklystame, tai iš karto parenkame sudėtingas medžiagas, nesuvokdami bendro estetinio vaizdo. Reikia pradėti nuo paprastų medžiagų – geriausiai atspalvių ir tik vėliau detalizuoti kiekvieną tekstūrą, taip pat, naudokite tekstūras ir smulkiems elementams. Pamatysite kaip iš lėto Jūsų vizualizacija įgauna tikroviškumo.


3. Naudokite tekstūrų praslinkimą. V-Ray praslinkimo funkcija labai naudinga. Pavyzdžiui, esant dideliems paviršiams, kurie yra daugiau ar mažiau plokšti, galime naudoti poslinkį 2D režimu. Taip suteiksime tekstūrai detalumo nenaudodami per daug darbo išteklių.


4. Kurkite scenas su Cosmos. Vienas iš V-Ray 5 privalumų yra Cosmos biblioteka, kurioje yra daug plug and play išteklių. Jie puikiai sukonfigūruoti dirbti su V-Ray, o biblioteka auga kiekvieną dieną. Net norintiems viską modeliuoti nuo nulio, labai naudinga pridėti tokių elementų kaip medžiai, transporto priemonės ir kt., kuriuos galima rasti Cosmos bibliotekoje.


5. Eksperimentuokite su apšvietimo parametrais. Visada norime naudoti natūralų ir dirbtinį apšvietimą. Natūraliam apšvietimui dažnai naudojame fizinę saulę PRG CLEAR SKY režimą. Pagal numatytuosius nustatymus tai suteiks puikių rezultatų esant įvairioms apšvietimo sąlygoms, nenaudojant HDRi. Dirbtiniam apšvietimui taikome tris paprastas taisykles siekiant gauti norimus rezultatus*:

  • Pasirinkite tinkamą šviesos spindulio kampą;
  • Naudokite tinkamą liumenų intensyvumą;
  • Naudokite tinkamą spalvų temperatūrą;

*Visos vertės yra žinomos, jas nurodo šviestuvų gamintojai.


6. Padirbėkite su Light Mix. Niekas neprilygsta Light Mix įrankiui, kai reikia išbandyti skirtingus apšvietimo sprendimus. Subalansuotas apšvietimas visada yra būtinas, tačiau naudodami Light Mix galite atlikti nedidelius apšvietimo pakeitimus realiuoju laiku, nereikės vizualizacijų kurti iš naujo.

 

 


7. Keiskite išvaizdą naudodami Cryptomatte. Lygiai taip pat kaip Light Mix gali keisti šviesas realiuoju laiku, Cryptomatte leidžia modifikuoti šešėlių spalvas ir kt. Naudodami šį įrankį galite sukurti neribotą skaičių kaukių (masks – angl.k.), kurias galima naudoti norint pakeisti atskirų elementų išvaizdą. Visa tai galite padaryti nenaudodami jokios kitos redagavimo programinės įrangos, o tai gerokai sutaupo Jūsų laiko.

 

 


8. Skirkite laiko postprodukcijai. Klientai dažnai skundžiasi, jog pagal numatytus nustatymus, jų vizualizacijos atrodo nuobodžios. Taip yra dėl to, kad atvaizdavimo išvestis yra linijinė, todėl trūksta tikram fotoaparatui būdingos filminės išvaizdos. Laimei, kadrų „buferyje“ (buffer – angl.k.) yra daug įrankių gražiai fotografijai sukurti.

 

 


9. Praktika, praktika ir dar kartą praktika.…Dažnai klientai nori rezultato greitai ir dabar, tačiau neužtenka nukopijuoti internete esančius nustatymus. Kiekviena nuotrauka yra individuali ir reikalauja skirtingų nustatymų. Realistinių vizualizacijų kūrimas reikalauja laiko, patirties ir programos suvokimo, nes programinės įrangos gali daug daugiau negu mums atrodo. Nenuleiskite rankų ir eksperimentuokite.


Turite klausimų? Susisiekite su  architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų