VRscans – kokybiškos vizualizacijos kiekvienam (II)

Architektūra Interjero dizainas Medžiagos ir tekstūros Medžiagų biblioteka Vizualizacijos Diana Žmėjauskaitė
20 bal 2018

Riboto informatyvumo ir atvaizdavimo tekstūros jau tapo praeitimi. Į kompiuterinės grafikos pasaulį sparčiai žengia fotorealistinės tekstūros, išgaunamos skenuojant medžiagos paviršių. Taikant šią technologiją yra atkuriami medžiagų paviršiai, sąveikaujantys su šviesos parametrais. Šiame blogo įraše plačiau pristatysime VRscans produktą iš Chaos group, kuris yra V-Ray programinės įrangos priedas.

 

VRscans – kokybiškos vizualizacijos kiekvienam

 

VRscans gali būti naudojamas V-Ray for SketchUp, V-Ray for 3ds Max, V-Ray for Revit, V-Ray for Maya ir kt. V-Ray produktų pagrindu.

 

Paviršiaus medžiagiškumo ir šviesos atvaizdavimas su VRscans

 

V-ray VRsansKuo skiriasi paprasta vizualizavimui paruošta tekstūra ir parengta VRscans formatu? VRscans tekstūros turi sukauptą informaciją apie paviršiaus gylį. Pagrindinis faktorius, leidžiantis atpažinti medžiagos paviršių ir jos rūšį per regėjimą, yra atspindėta šviesa. Ji mums leidžia nuspėti tą patį gylį, medžiagos klampumą, kietumą, slidumą, permatomumą, spalvą ir daug kitų savybių.

Taigi, tekstūros, paruoštos skenavimo būdu, sukaupta informacija leidžia matyti aukštos rezoliucijos ir „švarias“ nuotraukas. O keičiant šviesos parametrus, išlaikoma tekstūros kokybė ir atkuriamas realistiškumas.

 

Skenuotos medžiagos valdymas

 

Pirminė skenuota medžiaga yra apšviesta tolygiai šviesos šaltinio per visą plotą, neturinti atsikartojančių defektų,  matomų atsikartojimo jungčių. Visa informacija apie tekstūrą yra saugoma .vrscan formatu, kuris yra naudojamas informacijai pritaikyti vizualizacijos metu naudojant V-Ray for SketchUp  vizualizavimo įrankį.

 

VRscans biblioteka

 

Kiekvienas V-Ray programinės įrangos  vartotojas turi prieigą prie VRscans  bibliotekos.Turime ir kitų gerų naujienų – gamintojas neapsiriboja vien savo formuojama tekstūrų biblioteka. Jei yra poreikis parengti vizualizaciją, kaip priemonę patikrinti projekto medžiagiškumą pritaikant išskirtines medžiagas, kiekvienas vartotojas turi galimybę užsakyti medžiagos mėginio skenavimą ir parengimą .vrscan formatu, kurį galima panaudoti vizualizuojant.

 

 

Trumpa informacija apie gamintoją

Vrscans yra Chaos Grou“ kompanijos, įsikūrusios 1997-aisiais Bulgarijos sostinėje, produktas. Šis produktas į rinką įžengė 2016-aisiais metais. Gamintojas siūlo išbandyti biblioteką nemokamai. Išbandę  šį V-Ray priedą, galite įsigyti biblioteką su žymiai didesniu tekstūrų kiekiu bibliotekoje.


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų