TOP Bluebeam Revu funkcijos achitektams, inžinieriams ir konstruktoriams

Architektūra Brėžiniai Dokumentacijos ruošimas Gamyba Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Lauko inžinerinės sistemos Pastato vidaus inžinerinės sistemos PDF redaktorius Savivaldybės Statinių konstrukcijos Statyba Technologinės inžinerinės sistemos Monika Stelmokė
28 bir 2017

Bluebeam Revu – tai programinė įranga skirta darbui PDF formatu. Nors Bluebeam Revu skirtas ir pritaikomas visiems, naudojantiems PDF formatą, jis orientuotas į sklandų architektų, inžinierių ir konstruktorių  darbą bei bendradarbiavimą.

 

4 naudingiausios Bluebeam Revu funkcijas projektuotojams

 

  • PDF dokumentų palyginimas tarpusavyje

Bluebeam-Revu-2017PDF dokumentų palyginimas tarpusavyje ypač naudingas įrankis, pakeliantis darbą PDF formatu iki BIM projektavimo lygio. Palyginti skirtingų disciplinų brėžinius galima viename lange, naudojant Overlay funkciją, kai brėžiniai pažymimi skirtingomis spalvomis ir uždedami vienas ant kito. Kitas būdas palyginti dokumentaciją – tai atlikti dviejuose atskiruose languose, Bluebeam Revu pažymint nesutapties vietas. Ši funkcija labai naudinga lyginant senesnes ir naujesnes brėžinių ar dokumentų versijas.

  • Galimybė koreguoti brėžinius PDF formate – greitesnis projektavimo procesas

Brėžinių koregavimas PDF formate – tai galimybė greičiau ir efektyviau komunikuoti su klientais ar kitais statybų proceso dalyviais.

Su Bluebeam Revu galima:

  • kurti pastabas, žymėjimus, žymas ir viską išsaugoti tolimesniam naudojimui;
  • kopijuoti esamus grafinius elementus;
  • kurti naujus grafinius elementus;
  • įkelti grafinius elementus iš Autodesk AutoCAD programos, pavertus juos vektoriniais vaizdais;
  • uždėti štampus, parašus, numeruoti puslapius visiems puslapiams iš karto.

Visas redagavimas vyksta Bluebeam Revu programa PDF formatu, todėl nereikia jungti kitų programų, ieškoti reikiamo failo, pataisyti brėžinį ir konvertuoti jį atgal į PDF formatą. Koreguotą dokumentą galima atidaryti bet kuriuo PDF skaitytuvu.

  • Ilgių, plotų, tūrių matavimas

Bluebeam Revu leidžia matuoti ilgius, plotus, tūrius tiesiogiai PDF dokumente. Tereikia sukalibruoti brėžinio mastelį ir pasirinkti reikiamą funkciją. Naudinga, kai reikia greitai pamatuoti matmenis ir persiųsti brėžinį klientui ar statybininkui, užtenka atsidaryti vieną programą. Plotų ir tūrių skaičiavimus galima tiesiogiai importuoti į Excel programą, sukuriant interkatyvias nuorodas.

  • 3D PDF kūrimas ir redagavimas

Bluebeam Revu programa veikia kaip paprastas PDF spausdintuvas, taip pat jis geba paversti 3D modelius 3D PDF formatu. Pavyzdžiui, turime Revit 3D modelį ir norime persiųsti užsakovui suprantamu formatu, kad atidarytų bet kokio galingumo kompiuteris ir nereikėtų specialių programų failui atverti. Atlikus reikiamus programos diegimo veiksmus, Bluebeam Revu ikona atsiranda kaip priedas prie Revit programos, per kurį 3D modelis išsaugomas 3D PDF formatu. Šį failą galima atidaryti PDF skaitytuvu, palaikančiu 3D PDF failus. Atidarius failą, atsiranda papildoma įrankių juosta ir failą galima redaguoti, sudėti žymas, pastabas, pamatuoti matmenis, plotus, tūrius, keisti spalvinius nustatymus, užslėpti elementus.

Bluebeam Revu įdiegus kompiuteryje jis veikia ir kaip priedas (plug-in) prie: Sketchup Pro, Revit, AutoCAD, Navisworks, Solidworks, Microsoft Office, Outlook ir kitų programų.

Bluebeam Revu video medžiaga:

 


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti