SketchUp Pro 2018: kas naujo?

Architektūra BIM Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
08 gru 2017

Sketchup 2018 ProLapkričio mėnesį pasirodžiusi SketchUp Pro 2018® versija papildyta naujomis funkcijomis, našumo patobulinimais ir ypač daug žadančiomis LayOut priedo naujienomis.

Tuo pačiu atsiranda dar didesnis skirtumas tarp SketchUp Pro® ir nekomercinei veiklai skirtos versijos, kuri nuo šiol yra perkelta į žiniatinklio aplinką. Ši versija dabar bus atpažįstama SketchUp Free® vardu.

 

Kas naujo SketchUp 2018?

 

Geresnis pjūvis

 

Pjūvio įrankis kartu su SketchUp Pro 2018® tapo gerokai efektyvesnis. Pjovimo prokštumai, kaip ir komponentams, SketchUp Pro® yra galimybė sukurti pavadinimus bei ženklus. Tai palengvina paiešką, tvarkymą bei redagavimą, naudojantis Outliner funkcija.

Dar viena naujiena, pjūvio vietoje neliks kiaurymių. Šios vietos nuo šiol automatiškai užpildomos spalva, atlikus pasirinkimą Styles lange.

 

Praplėstas BIM funkcionalumas

 

Naujausioje šios programinės įrangos versijoje išties patobulintas SketchUp Pro® BIM funkcionalumas. Naudotojams suteikta galimybė  patogiai kurti komponentus, pridedant informaciją apie objekto kainą, jo dydį, būseną, autorių, IFC tipą bei URL- nuorodą. Visi minėti duomenys gali būti kaupiami ir pateikiami patobulintame ataskaitų kūrimo lange.

Šioje versijoje pagerintos ir SketchUp® galimybės importuoti ir eksportuoti IFC failus.

 

Patobulintas brėžinių kūrimas su LayOut

 

LayOut priedas taip pat patobulintas. Čia atsirado galimybė braižyti pasirinktu masteliu, todėl 3D modelius galima lengviau papildyti 2D grafiniais elementais. Nuo šiol galite naudotis jau esančiomis DWG bibliotekomis ir importuoti CAD failus tiesiai į LayOut. Papildomas funkcionalumas atsirado ir traukos sistemoje, leidžiančių formuoti užapvalinimus (Fillet) , nusklembimus (Chamfer)  bei kontūrus (Offset Array).


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti