Pasirodė AutoCAD 2018 versija

Architektūra Bendradarbiavimas komandose Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Lauko inžinerinės sistemos Projektavimas Statyba Andrius Baranauskas
12 bal 2017

Kovo mėnesį pasirodė nauja AutoCAD programinės įrangos versija – AutoCAD 2018, kurioje atnaujinti jau esami įrankiai bei atsirado keletas naujų. AutoCAD naujoje versijoje nemažai dėmesio skirta efektyviam darbui vienoje platformoje, debesų technologijų paslaugoms, visa tai naudojant TrustedDWG™ technologiją.

Šioje versijoje supaprastinti dokumentacijos ir pastabų kūrimo įrankiai padės paprastai dalintis sukurtais brėžiniais.

 

Kas naujo AutoCAD 2018 versijoje?

 

  • PDF importavimo patobulinimai (angl. Enhancements to PDF import process). Importuojant geometriją ar rastrinius objektus iš PDF failo į esamą brėžinį, juos atpažins kaip įprastus AutoCAD objektus. SHX tekstinės informacijos atpažinimo įrankis greitai konvertuoja importuotą dokumentaciją iš SHX plėtinio failų į tekstinius objektus.
  • Išorinės failų nuorodos. Sutaupykite laiko dirbant su projektu, kuriame yra susietų išorinių failų  (XREFS). 2018 versijoje lengvai galima surasti ir pritaikyti teisingą nuorodos kelią trūkstamoms nuorodoms.
  • Tekstinių objektų patobulinimai. Nuo šiol atskiri tekstiniai objektai gali būti sujungti į vieną Mtext objektą. Simbolių kodai išverčiami ir formatuojami. Teksto jungimo įrankis (angl. Combine text tool) yra išmanus ir lankstesnis nei bet kada anksčiau.
  • Objektų, kurie nepatenka į ekraną, žymėjimas. Prisiartinus brėžinį ir pažymėjus objektus su pelyte ir atliekant  slinkimo veiksmus toliau, objektai, kurie jau nesimato ekrane vis tiek išlieka pažymėti.
  • Pritaikymas 4K rezoliucijos ekranams. Patobulinta vaizdo kokybė, kuri leidžia sėkmingai dirbti su 4K ir didesnės rezoliucijos ekranais. Tai apima greitesnį saugojimą, efektyvesnę 3D navigaciją ir Bing Maps v8.0 palaikymą.
  • Vartotojo sąsajos patobulinimai. Intuityvesnis darbas su bendrais dialogų langais ir įrankių juostomis. Naviguojant dokumente dialogų langai įsimena stulpelių išdėstymo tvarką, o specializuoti sluoksnius ir atlikti spalvų paasirinkimo nustatymus yra paprasčiau nei bet kada anksčiau.
  • Dalinkitės savo projektu naršyklės pagalba. Kartu su naujuoju AutoCAD 2018 atsirado galimybė saugiai dalintis savo projektu su suinteresuotomis šalimis tiesiog naršyklėje. Įkelkite savo projektą, nusiųskite kolegai nuorodą, komentuokite, aptarkite aktualią problematiką tiesiog naršyklėje. Standartiškai įkeltas projektas debesyje (angl. Cloud) išlieka iki 30 d., tačiau bet kada galima terminą prailginti. Išnaudokite neribotas debesų technologijas!

Video siužete pristatomos AutoCAD 2018 naujienos

 

 

Papildoma informacija

 

AutoCAD 2018 palyginimą su AutoCAD 2017, AutoCAD 2016, AutoCAD 2015 galite rasti čia.

AutoCAD 2018 ir AutoCAD LT 2018 palyginimas:

 

AutoCADvsAUTOCAD LT 2018

Atkreipiame dėmesį, jog įsigiję AutoCAD programinės įrangos nuomą gaunate ir nemokamą AutoCAD 360 PRO mobiliąją programėlę.


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Andriumi Baranausku, el. paštu: andrius.b@infoera.lt arba tel.: +370 640 50 880

Susisiekti