Kas naujo MagiCAD 2018 versijoje?

Elektrotechnika Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Modelių biblioteka Pastato vidaus inžinerinės sistemos Šildymas ir vėdinimas Vandentiekis ir nuotekos Vytautas Puras
25 lie 2017

Šių metų birželį buvo pristatyta  MagiCAD 2018 versija. Joje sukurti visiškai nauji bei patobulinti esami įrankiai inžinieriams, kurie padės dar efektyviau išnaudoti laiką projektuojant pastato vidaus inžinerines sistemas. Nuo šiol MagiCAD versijų pavadinimai bus identiški Autodesk gamintojo pograminės įrangos versijų pavadinimams, o visi MagiCAD 2018 vartotojai įtraukti gaminius į projektą galės tiesiogiai iš interaktyvios MagiCloud bibliotekos.

MagiCAD 2018 suderinama su AutoCAD 2018-2015 ir Revit 2018-2017 versijomis.

Kviečiame peržvelgti pagrindines MagiCAD 2018 versijos, skirtos AutoCAD ir Revit vartotojams, naujoves.

MagiCAD 2018 for AutoCAD naujovės

 

  • Suderinamumas su AutoCAD 2018 ir kitomis versijomis. MagiCAD 2018 suderinama su AutoCAD 2018, taip pat identiškomis AutoCAD MEP, AutoCAD Architecture ir ankstesnėmis 2015-2017 metų šių produktų versijomis.
  • Ryšys su interaktyvia gaminių biblioteka MagiCloud. Įtraukti gaminius į projektą galima tiesiogiai iš interaktyvios MagiCloud bibliotekos. Yra gaminių paieškos filtrai, jie padės gaminius surasti lengviau ir greičiau. Taip pat  išliko ir įprasta Product Browser gaminių paieška.

 

 

  • Trumpojo jungimo skaičiavimai – selektyvumo įvertinimas. Nuo šiol trumpojo jungimo skaičiavimuose atliekama apsaugos įrenginių selektyvumo patikra. Nustačius apsaugos įrenginių suveikimo charakteristikas ir atlikus trumpojo jungimo skaičiavimus, galima palyginti skirtingų pakopų apsaugos įrenginius tarpusavyje. Selektyvumo patikra atliekama vienos ir trijų fazių elektros grandinėse.
  • System Designer patobulinimai. Patobulintas System Designer funkcionalumas. Visų pirma atsirado galimybė į projektą įtraukti kitų projektų informaciją ją sulyginant (angl. merge). Be to, projekto ir projekto brėžinių valdymas tapo patogesnis.
  • Įrenginių grupės silpnų srovių sistemose. Nuo šiol galite kurti įrenginių grupes silpnų srovių sistemose, ši naujovė labai panaši į elektros grupių kūrimą elektros sistemose.

 

 

  • Find and Replace įrankis. Find and Replace funkciją nuo šiol galima pritaikyti šalčio sijoms ir ventiliatoriniams konvektoriams.

 

 

  • Temperatūrų skirtumas. Šalčio sijoms ir ventiliatoriniams konvektoriams priskirtas naujas parametras – tiekiamo ir grįžtamo skysčio temperatūrų skirtumas. Šio parametro naudojimas leis tiksliau parinkti vamzdyno diametrus.
  • Sistemos balansavimas. Sistemos balansavimą galima atlikti pasirenkant daugiau nustatymų, taip užtikrinant tikslesnius skaičiavimus.
  • Daugiau informacijos elektros grupėse ir elektros paskirstymo schemose. Elektros grupėse atvaizduojama daugiau informacijos po atliktų skaičiavimų, pvz. įtampos nuostoliai, tuo tarpu į elektros paskirstymo schemas galima įtraukti daugiau informacinių parametrų.
  • Triukšmo skaičiavimai. Triukšmo skaičiavimus galima atlikti į skaičiavimus neįtraukiant tam tikrų sistemos elementų, pvz. fasoninių dalių.

MagiCAD 2018 for Revit naujovės

 

  • Suderinamumas su Revit 2018. MagiCAD 2018 visiškai suderinama su Revit 2018, taipogi Revit 2017 versijomis.
  • Ryšys su interaktyvia gaminių biblioteka MagiCloud. MagiCAD for Revit vartotojai įtraukti gaminius į projektą taip pat galės tiesiogiai iš interaktyvios MagiCloud bibliotekos. Yra gaminių paieškos filtrai, jie padės gaminius surasti lengviau ir greičiau. Įprasta Product Browser gaminių paieška – išliko.

 

 

  • Kabeliai. Patobulintas kabelių braižymo įrankis, leidžiantis kabelius modelyje atvaizduoti patogiausiu būdu. Papildomi nustatymai padės automatiškai parinkti kabelio kryptį ar užsiduoti reikiamą atstumą.

 

 

  • Modulinės dėžutės. Nuo šiol yra galimybė naudoti modulines dėžutes, į kurias galima įtraukti rėmelius ir kištukinius lizdus. Jungdami kabelius pasirinksite prie kurio lizdo pastarasis bus pajungtas. Modulinėms dėžutėms galite naudoti Find and Replace įrankį.

 

 

  • Kabelių informacijos valdymas. Informaciją apie kabelius galima greitai įvesti pasinaudojant naujuoju įrankiu Wire Type Management. Jo dėka galėsite nurodyti kabelio svorį, diametrą, fazių skaičių ir pan.

 

 

  • Horizontalaus perėjimo automatinis kūrimas. Jeigu anksčiau, esant susikirtimams, buvo galima automatiškai sukurti vertikalius perėjimus, tai su MagiCAD 2018 galimi ir horizontalūs vamzdynų, ortakių, kabelių kopėtėlių perėjimai.

 

 

  • Simbolių kūrimas. Sukurti naujus 2D simbolius dabar išties paprasta, o išsaugoti juos galite pasirinktoje simbolių kategorijoje.

 

 

  • Sistemos balansavimas. Sistemos balansavimą galima atlikti pasirenkant daugiau nustatymų, taip užtikrinant tikslesnius skaičiavimus.
  • Plyšiniai oro skirstytuvai. Nuo šiol MagiCAD for Revit bus galima pasirinkti plyšinius oro skirstytuvus bei atlikti su jais skaičiavimus.
  • Skaičiavimai projektuojant tvirtinimo elementus. MagiCAD Supports & Hangers modulyje dabar atliekami apkrovų skaičiavimai atsižvelgiant į pasirinktus tvirtinimo elementus ir modeliuojamas inžinerines sistemas. Ataskaitos gali būti išsaugotos Excel formatu.

Taip pat atsirado galimybė išsaugoti tvirtinimo elementų skylių koordinates CSV formatu, kurias galima apdoroti, tarkim, Trimble gamintojo įranga.


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti