Bluebeam Revu – PDF redaktorius projektuojantiems

Architektūra Brėžiniai Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Lauko inžinerinės sistemos Pastato vidaus inžinerinės sistemos PDF redaktorius Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Monika Stelmokė
29 kov 2018

Bluebeam Revu – statybų srities profesionalų vertinama programinė įranga. Dažnai projektuotojams, besirenkantiems programinę įrangą, iškyla klausimas, kuo Bluebeam skiriasi nuo kitų PDF redaktorių. Šiame blogo įraše apžvelgsime šios, skandinavų šalyse ypač pamėgtos, programinės įrangos privalumus.

Bluebeam Revu išsiskiria funkcijų, skirtų darbui su brėžiniais, gausa. Bluebeam  Revu privalumai, lyginant šią programinę įrangą su kitais PDF redaktoriais:

  • PDF dokumentų knygų kūrimas. Dokumentų knygas galima kurti naudotojui patogiausiu būdu – susegant PDF, Docx, XML failus į dokumentų knygą, importuojant PDF lapus po vieną arba paprasčiausiai įtempiant lapus į reikiamą vietą.
  • Numeravimas. Bluebeam programa paprasta sunumeruoti dokumentų knygą – priskirti puslapiams kodus, kad būtų patogiau naršyti dideliame dokumente. Taip pat reikiamose lapų vietose įtraukti reikalingą informaciją, sugeneruojamą automatiškai. Pavyzdžiui, puslapio numerį, kodą, datą ir kita.
  • Greitas veikimas. Bluebeam yra skirtas darbui su brėžiniais ir projektais, todėl sklandžiai veikia naviguojant didelės apimties dokumentų knygose ir didelio formato brėžiniuose.
  • Matavimas. Bluebeam Revu palaiko mastelio keitimą, plotų, tūrių, perimetrų ir ilgių matavimo įrankius.
  • Kiekių skaičiavimas. Bluebeam žymų dėka galima gauti tikslius baldų, įrangos, patalpų ir kitų elementų kiekius ir kiekių lentelę importuoti į Excel programą.
  • Vizualinė paieška. Naviguoti dokumentų knygose galima naudojant ne tik tekstinę (ctrl + F + tekstas), bet ir vizualinę paiešką. Bluebeam Revu pažymėjus lapo sritį, programa automatiškai suranda analogiškus vaizdus turinčias vietas ir jas pažymi lapuose. Tai yra puikus įrankis norint sutikrinti brėžinius. Pavyzdžiui, turint daug brėžinių, patikrinti ar reikalinguose brėžiniuose nubraižyti tam tikri elementai.

 

 

  • Braižymas tiesiogiai PDF formate. Bluebeam Revu turi integruotus braižymo įrankius. Nusistačius brėžinyje reikalingą mastelį, braižymo įrankių pagalba galima papildyti brėžinio informaciją. Braižymui gali būti pasitelkti ir sluoksniai, juose nusistatant tikslius linijų pločius, stilius ir spalvas. Jeigu braižomas grafinis elementas bus naudojamas pakartotinai, pravers galimybė jį išsaugoti Tool Chest įrankinėje. Taip pat tam tikrus žymėjimus, kurie sudaromi iš keleto elementų, galima grupuoti į grupę taip gaunant vieną žymėjimo elementą ir jį naudoti pakartotinai. Braižomi elementai pridedami prie jau nubraižytų arba prie brėžinio linijų (angl. Snaps).

 

Bluebeam-Revu-braižymas-pdf-formate

 

  • 3D PDF iš IFC. Bluebeam Revu labai pravers ir IFC modelių peržiūrai – tiesiog importuojant IFC modelį į programą. Taip Revit, Archicad, Navisworks, AutoCAD 3D modelius Bluebeam pagalba galima paversti 3D PDF formatu.
  • Darbas su vaizdais. Naudojantis Bluebeam Revu, paprasta įkelti paveikslėlio formatų (jpg, png) failus į PDF dokumentą, kopijuoti esamus vaizdus, perkelti juos kitur, apkarpyti bei keisti nustatymus.
  • Bluebeam Studio platforma. Bluebeam Studio – tai neribota informacijos debesyje talpykla ir patogus įrankis dalintis failais ir bendradarbiauti PDF sesijų pagalba. Daugiau apie tai rašėme šiame įraše.
  • Bendradarbiavimas nemokamai. Bluebeam siūlo galimybę dalintis failais ir bendradarbiauti net neturint licencijos. Tam pakanka kompiuteryje instaliuoti Bluebeam Revu. Po mėnesio, pasibaigus bandomajam programos laikotarpiui, programa praras funkcionalumą ir taps tiesiog PDF dokumentų peržiūros programa, palaikanti Studio funkcija. Studio leidžia prisijungti prie sesijų ar projektų, pasidalinti komentarais, sekti bendradarbiavimo procesą. Esminis skirtumas nuo Bluebeam Revu redaktoriaus licencijos ir žiūryklės yra tas, kad naudotojas negali kurti ir administruoti naujų Studio sesijų ar projektų.
  • Keturi viename. Instaliavus Bluebeam Revu gaunate:
  • Daugiafunkcį PDF redaktorių;
  • Ypač tikslų PDF spausdintuvą (veikiantį su MS Office, AutoCAD, Revit ir kitomis programomis);
  • Studio – neriboto kiekio failų talpinimo ir dalinimosi platformą;
  • PDF segiklį – gebantį susegti skirtingų formatų dokumentus į PDF dokumentų knygą.

Bluebeam Revu – tai puikus pagalbininkas projektuotojams, norintiems greitai ir kokybiškai papildyti brėžinių informaciją, apskaičiuoti ilgius, plotus, kiekius ir lengvai pasidalinti failais su kolegomis. Dėl paprasto naudojimo Bluebeam Revu gelbsti atliekant kasdienius darbus tiems specialistams, kurie nėra įgudę sudėtingų braižymo programų naudotojai.

Išbandyti Bluebeam PDF sprendimą galite atsisiųsdami bandomąją versiją


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti