Autodesk Vault – sprendimas projektų dokumentacijai valdyti

Architektūra Dokumentacijos ruošimas Gamyba Infrastruktūra Projektavimas Statyba Užsakovai Paulius Litvinas
22 kov 2017

Naudojantiems Autodesk programinę įrangą vienas, ko gero, efektyviausių sprendimų projektų dokumentacijos, proceso tvarkų ir jų sekų valdymui ir įvykdymui – Autodesk Vault.

Tai itin funkcionalus serverinis sprendimas, leidžiantis visus, su projektais susijusius duomenis, saugoti vienoje aiškiai struktūrizuotoje vietoje, pritaikytoje pagal įmonės poreikius, standartus bei vykdomą veiklą. Iš anksto numatytas ir paruoštas duomenų gyvavimo ciklas apibrėžia skirtingų dokumentų ar projektinių sprendimų gyvavimą ir mažina interpretavimo galimybę. Tai leidžia į projektavimo ciklą lengvai įtraukti naujus komandos narius ar darbuotojus, kurie gali iškart gauti užduotis bei įvykdymui paskirtus dokumentus.

Tiesioginės jungtys su AutoCAD bei kitais Autodesk projektavimo įrankiais leidžia greitai pasiekti reikiamus duomenis, juos išsaugoti saugykloje ir priskirti kitus meta duomenis, reikalingus kokybiškam projekto valdymui bei įgyvendinimui. Vault užtikrina automatinį dokumentų versijavimą – lengviau pasiekti ankstesnes aktualias arba tarpines versijas. Įvairūs automatinių užduočių mechanizmai, kuriuos galime sėkmingai perduoti Vault serveriui, geba automatizuotai formuoti reikiamus naujus dokumentus iš įkeltų duomenų. Pavyzdžiui, nebereikia rūpintis dėl iš DWG formuojamų PDF formato failų. Vos įkėlus DWG brėžinį, iškart suformuojamas PDF.  Atnaujinus Revit modelį – reikiami ir iš anksto numatyti pjūviai atnaujinami bei suformuojami pagal realią situaciją.

Norintiems išbandyti Autodesk Vault sprendimą – nebūtina įsigyti Vault licencijos. Kaip tai veikia, atrodo ir yra panaudojama, galima sėkmingai suprasti iš pradžių pasirinkus dirbti su Vault Basic programos versija. Tai mažesnio funkcionalumo rinkinys, lyginant su Vault Workgroup ar  Vault Professional versija, tačiau ji yra nemokama, turintiems Autodesk programinę įrangą. Įdiegus ją įprastų parametrų kompiuteryje, jos išties pakaks siekiant suprasti veikimo principus bei galimybes.

Apie tai, kaip įdiegti ir sėkmingai pradėti dirbti su Vault – kituose blogo įrašuose.

Video apie Autodesk Vault idėją:

 


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Pauliumi Litvinu, el. paštu: paulius@infoera.lt arba tel.: +370 656 10 089

Susisiekti