AutoCAD Civil 3D 2018: kas naujo?

Infrastruktūra Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Andrius Baranauskas
23 bir 2017

Šį pavasarį pasirodžiusioje AutoCAD Civil 3D 2018 versijoje programinės įrangos gamintojas Autodesk parengė ne vieną patobulinimą, o daugiausiai dėmesio Civil 3D 2018 skirta projektavimo efektyvumui ir, žinoma, bendradarbiavimui su kitais projekto dalyviais.

 

Pagrindinės naujienos

 

Savybinės linijos susiejimas su paviršiumi

 

Nuo šiol Civil 3D 2018 programoje savybinei linijai aukščius galima priskirti iš paviršiaus susiejant su juo (angl. relative to surface), tuomet atliekant paviršiaus korekcijas, Feature line charakteringuose taškuose dinamiškai atsinaujins pagal užduotą santykinį aukštį (angl. relative elevation). Tai padės spręsti inžinerinius projektavimo uždavinius, kuriuose reiks atlikti tam tikrus paviršiaus pakeitimus ir norint, kad Feature line linija dinamiškai reaguotų į tai. Video medžiagą galite rasti čia.

 

feature line

 

Papildytas kelio kraštų linijų funkcionalumas

 

Atliekant kelio kraštų linijų (angl. offset aligment) kūrimo veiksmus AutoCAD Civil 3D, jau galima sukurti ir dinamiškai susijusį išilginį profilį, užduodant atitinkamus skersinius trasos nuolydžius. Video medžiagą galite rasti čia.

 

Offset aligment

 

Trasos linijų sujungimo funkcionalumas (angl. Connected alignments)

 

Civil 3D 2018 atsirado galimybė sukurti naują trasos liniją, pereinančią tarp dviejų susikertančių trasos kraštinių linijų, atitinkamai nurodant posūkio kampo spindulį ir automatiškai gaunant išilginius profilius. Video medžiagą galite rasti čia.

 

Connected alignments

 

Papildoma funkcija koridoriaus šlaitų persidengimams kampuose pašalinti (angl. Clear Corridor Bowties)

 

Neretai AutoCAD Civil 3D kuriant koridorių, trasos posūkiuose tam tikrose vietose persidengdavo koridoriaus informacija. Civil 3D 2018 metų versijoje tai gali būti lengvai patikslinama naudojantis naujomis funkcijomis: Automatic Clear Bowtie Options, Clear Corridor Bowties. Šis funkcionalumas padės sukurti sankryžos krašto (posūkio iš pagrindinio kelio į šalutinį ir posūkio iš šalutinio kelio į pagrindinį), t. y. Curb Return trasą arba sujungti esamą kelią su projektuojamuoju. Video medžiagą galite rasti čia.

Žemiau pateikiamas probleminis koridoriaus kampas su persidengimais.

 

Koridorius

 

Koridoriaus tangentėms (liestinėms) susikertant kampe (esant fiksuoto pločio  koridoriui), kampuose persidengimai gali būti pašalinti automatiškai. Tai atlikti galima koridoriaus nustatymų lange pakeičiant Automatic Clear Bowtie Options užduodamas sąlygas.

Kitose situacijose, kai koridorius yra kintamo pločio (pvz. kai šlaituojama į esamą paviršių), Jūs galite naudoti Ribbon įrankių juostoje esančią komandą Clear Corridor Bowties.

Apačioje pateikiama iliustracija, kuri vaizduoja, kaip atrodo vienodo pločio koridorius su susikertančiomis liestinėmis kampe jau atlikus koridoriaus persidengimų pašalinimo veiksmus.

 

Taškų aukščių reikšmės po persidengimų pašalinimo:

 

PRIEŠ PO
Prieš_Clear_Bowtie_Options Po_Clear_Bowtie_Options

 

 

AutoCAD Civil 3D naujovių grojaraštis:

 


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Andriumi Baranausku, el. paštu: andrius.b@infoera.lt arba tel.: +370 640 50 880

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų